Tot suma
No cal dominar la IA. Cal saber on mirar i què ignorar. Temps de lectura: 3 mins Hola Reader, Volia compartir algunes cosetes que he trobat i que mostren com s’està fent servir la IA ara mateix. Bé i malament. Val la pena saber-ho, perquè hi ha molt soroll; i saber a què fer cas i a què no ja és prou feina. Molta gent o es complica massa, o bé deixa de pensar per si mateixa. Dels experts “Passem una mitjana de només 47 segons davant d’una pantalla abans de canviar d’atenció.” – Gloria Mark, researcher (2023) “Fer diverses coses alhora només és una oportunitat per espatllar-ne més d’una alhora.” – Steve Uzzell, photographer (2008) “Hi ha més coses a la vida que augmentar-ne la velocitat” – Mahatma Gandhi IA per a aprendre (i per a no aprendre) Aquesta setmana m’han cridat l’atenció dues coses. Duolingo ha confirmat que aposta per la IA per davant de tot. Per mi ha estat la millor app d’aprenentatge durant més de 10 anys. Encara recordo quan vaig aprendre que el gat menja arròs i que "la" pizza fa que sigui una dona. Quan treballava en aplicacions mòbils, em vaig inpirar en idees seves: tant dels jocs com de les notificacions push. Fins i tot em vaig presentar per treballar-hi. Sort que no em van agafar, potser. El CEO ha publicat que ara són "AI first" a LinkedIn amb una carta que sembla escrita pel becari fent servir el senyorGPT. I per sorpresa de ningú, els usuaris no estan gens contents amb la notícia. Abans dominaven les xarxes socials. Ara se’ls mengen els comentaris. I això em porta a la segona cosa que m’ha fet aixecar les celles. Si tens una edat semblant a la meva (36) i has crescut en un país occidental, segurament tens més de 10 anys d’experiència amb xarxes socials i tecnologia domèstica. Probablement vas començar a fer servir ChatGPT molt aviat. I segurament pots detectar quan algú l’ha fet servir molt bé... o malament. Ara no cal pagar cap curs estrany per aprendre a fer-la servir bé. OpenAI ha llançat la seva pròpia acadèmia. Gratuïta. Pensada per a usuaris reals: mestres, estudiants, emprenedors, petits equips. Hi trobaràs tutorials, exercicis pràctics, casos reals. Tot gratis i útil.
Escapa't de l'algoritme Organització que m'ha molat: Common Sense. Ofereixen informació clara i fiable per a famílies i canalla. Han triat bé el nom, de veritat. Creació amb IA: El youtuber "Mr. Abu Joe" ha publicat el videoclip de 1 goril·la vs 100 homes, fet 100% amb IA (Midjourney i Higgsfield). Impressionant. Eina IA: Higgsfield destaca per donar un control real sobre el moviment de càmera. Podcast: L'IA pot ser inclusiva? Un dia la Mariola DInarès em va convidar a xerrar... Xerrada + afterwork: Escape the algorithm - TecnoBages. Faré una "xapa" sobre coses que he anat compartint per aquí els gairebé darrers 2 anys. Si vens, avisa'm. Que no sé quants serem ni qui i tinc curiositat. (Per cert vaig promocionar-ho per Insta l'altre dia i estic segur que era la millor promo que he fet mai i el més segur és que la torni a fer - pots recuperar-ho aquí) Si has arribat fins aquí, formes part de 71% of subscribers, així que gràcies, Reader. La setmana passada vaig fer un taller a la uni local i, com es diu, “qui més aprèn en una classe és el profe”, oi? Amb tanta novetat sobre IA, costa estar al dia. La part bona: ara tenim més accés que mai a bona informació i eines pràctiques. Amb això, cadascú pot formar la seva opinió... i saber què no val la pena. Si hi ha algun apartat que t'hagi interessat especialment, clica l'enllaç de la secció corresponent. M'ajuda a preparar els propers butllletins. Si t'han reenviat aquesta newsletter a tu, si us plau, valora l'opció de subscriure-t'hi. Fins d'aquí dues setmanes. Peace, Has
Sempre que estiguis preparat, així és com et puc ajudar:
- Accedeix el meu conjunt d'eines (gratis). Conté les eines que faig servir avui. - Fem una videotrucada. Treballem en un projecte junts.
|